ABD’den Bozdağ’a: “Elin yok mu?”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Amerika’ya uçtu. BugünABD Adalet Bakanı ile görüşecek. Elindeki bilgi ve belgeleri önüne koyacak. Fetullah Gülen’in önce tedbiren tutuklanmasını, sonra da Türkiye’ye...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Amerika’ya uçtu. BugünABD Adalet Bakanı ile görüşecek. Elindeki bilgi ve belgeleri önüne koyacak. Fetullah Gülen’in önce tedbiren tutuklanmasını, sonra da Türkiye’ye iade edilmesini isteyecek.

Çantası dolu…

Delilleri de son derece sağlam…

Buna rağmen “Sonuç ne olacak?” derseniz, olumlu bir cevap veremeyeceğim. Hatta Bekir Bozdağ orada ağzıyla kuş tutsa, muhataplarının “Senin elin yok mu?”türünden bir cevap vereceklerini düşünüyorum!

Çünkü…

Bizim bildiğimizi onlar da biliyorlar. Belki de ellerinde çok daha fazlası var. Buna rağmen direniyorlar, ayak sürüyorlar. “Hukuk, mukuk” gibi bir takım garip sözler sarf ediyorlar. Açık ve net olarak bu adamı da, çevresindeki elemanlarını da koruyorlar. Adeta hepimizle dalga geçer gibiler.

Konuşmasalar, hukuku bir bahane olarak değil de gerçek anlamıyla değerlendirip, gereğini yapsalar, zaten ortada bir sıkıntı kalmayacak.

***

ABD ile aramızda suçluların iadesiyle ilgili bir anlaşma var. İki taraf da kendi rızasıyla altına imzasını atmış.

Ardından, Amerika bizden 10 kişiyle ilgili olarak tutuklama talebinde bulunmuş. Bunlardan 9’unu tutuklamışız. Paketleyip göndermişiz. Bir tanesi de kaçmış, yakalayamamışız. Bir başka ifadeyle verdiğimiz sözü yerine getirmeye çalışmışız ama elimizde olmayan sebeplerle yapamamışız.

Peki, onlar ne yapmışlar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar