Tanka çıkmak isteyen bakan

Hafızalarımızda sanki dün gibi. Ancak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iki aydan daha uzun bir süre geçti. O gece öyle uzundu ve öylesine ilginç olaylar yaşandı ki… Her gün bir yenisi ortaya...

Hafızalarımızda sanki dün gibi. Ancak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iki aydan daha uzun bir süre geçti. O gece öyle uzundu ve öylesine ilginç olaylar yaşandı ki… Her gün bir yenisi ortaya çıkıyor…

İşte onlardan biri:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kızılay’a gidip, tankların önüne geçmek, durdurmak, hatta birinin üzerine çıkmak istemiş.

Olayı yakınlarından dinledim…

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz gecesi AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’la birlikteymiş. AK Parti Ağrı eski milletvekili Halil Özyolcu’nun Çukurambar’daki avukatlık bürosunda buluşmuşlar. Darbe girişimini haber alır almaz, “Ne yapacağız ve yapmalıyız?” sorusuna cevap aramışlar.

Bakan Bozdağ, “Kızılay’a gidelim” demiş:

-Tankların önüne geçelim, durduralım. Üzerlerine çıkıp, konuşmalar yapalım. Halkı darbecilere karşı örgütleyelim. Onlarla birlikte yürüyelim.

Ramazan Can, karşı çıkmış. “Bekir Bey, siz bakansınız” demiş:

-Kızılay’a gitmeniz doğru olmaz. Sizin, darbeye karşı yapmanız gereken daha başka ve önemli işler var.

“Ne yapmalıyız” tartışmaları, bir süre devam etmiş. Sonunda Ramazan Can, Bekir Bozdağ’ı ikna etmiş. Avukatlık bürosundan çıkmışlar. Kızılay yerine birlikte Meclis’e yönelmişler.

Demem o ki, o anda Ramazan Can ile birlikte olmasaymış, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kızılay’a gidiyormuş. Kafasındaki plan, halkın arasına karışıp yürümek, tankların önüne geçmek, onları durdurup üzerine çıkmakmış.

Bunu yapabilir miydi, o tankları durdurabilir miydi? Yoksa o tanklardan biri Bozdağ’ın üzerinden geçip gider miydi?..

Yaşanmadığı için bunları bilemiyoruz! Ama, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ engellenmeseymiş, o gece Kızılay’a gidiyormuş. Artık bunu biliyoruz.

***

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın söylediği gibi, Bekir Bozdağ bir bakan. Buna rağmen, Ankara’nın Kızılay Meydanı’na inip, kendisini tankların önüne atmayı düşünmüş. Tıpkı, o gece meydanlara dökülen on binler gibi!

Biliyorsunuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da o gece sokağa çıkmış, halkla birlikte darbecilere karşı yürümüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar