Askere bomba, sandığa oy

“Bir elinizde bomba olacak, o elle bomba, diğer elinizle oy atacaksınız. Böyle bir şey olmaz, kabul edilemez…” Bu sözler, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a ait. Dün, kendisi ile geniş bir sohbet...

“Bir elinizde bomba olacak, o elle bomba, diğer elinizle oy atacaksınız. Böyle bir şey olmaz, kabul edilemez…” 
Bu sözler, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a ait. Dün, kendisi ile geniş bir sohbet imkanı bulduk. Gündeme ilişkin pek çok konuda değerlendirmeler yaptı.

 Önce, seçim güvenliği ve terör… 

Kurtulmuş, bir tespitte bulundu. Suruç katliamının ardından düğmeye basıldığını, eş zamanlı olarak üç terör örgütünün uyandırıldığının altını çizdi: 

-DAEŞ, PKK ve DHKP-C, Türkiye’nin her yerinde devlet ve hükümet güçleri ile halka karşı saldırılarını artırdı. Türkiye, çok ağır bir terör tehdidi altında, zor şartlarda 1 Kasım seçimlerine gidiyor. 

“Ama” diyerek devam etti: 

-Güvenlik güçleri, Türkiye’nin her yerinde hassas bir biçimde seçime gidiyor. Halkın iradesine karşı oluşacak olumsuz gelişmeleri ve baskıları bertaraf edecek kararlılık ve ön hazırlığa sahipler. 

NumanKurtulmuş’un verdiği bilgiye göre, 1 Kasım’da 7 Haziran’dan farklı olacak… 

Özel Harekat dahil bütün emniyet birimleri ve Jandarma kuvvetlerinin dışında Kara Kuvvetleri de sahaya inecek. Sandıklarla, sandıklara giden bütün yollar emniyet altına alınacak. Vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıması için gereken bütün adımlar atılacak. 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bütün bunlar yapılırken iki noktaya dikkat edeceklerini söyledi: 
1)Asla 1946 seçimleri gibi olmayacak. 
2)Hem devlet güçlerinin, hem de teröristlerin gölgesinin sandık üzerine düşmesine müsaade edilmeyecek. 
Ve noktayı koydu: 

-Teröristle sivil vatandaşı, teröristle bomba ve silahı ayırmak mecburiyetindeyiz. Terör gruplarını fonksiyonsuz hale getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. 

Türkiye, Koza-İpek Grubu’na yapılan operasyonu tartışıyor. Tabi, bu operasyonu “medyaya karşı girişilen bir sindirme harekatı” olarak göstermeye çalışanlar da var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar