Düpedüz ülke düşmanlığı

Artık bıçak geldi ve kemiğe kadar dayandı. İyi niyet bu kadar istismar edilmez, gerçekler böylesine çarpıtılmaz.  HDP’den bahsediyorum. Ne diyordu seçim öncesi? Türkiye Partisi olacağını...

Artık bıçak geldi ve kemiğe kadar dayandı. İyi niyet bu kadar istismar edilmez, gerçekler böylesine çarpıtılmaz. 

HDP’den bahsediyorum. Ne diyordu seçim öncesi? Türkiye Partisi olacağını söylüyordu. Peki şimdi ne yapıyor? Türk ve Türkiye düşmanlığı! Hem de açıktan, göz göre göre ve göstere göstere. 
Suriye’deki gelişmeler ortada. Yaşananlar, yenir yutulur gibi değil. O bölgede azınlık ırkçılığından tutun da Türkiye aleyhine kumpaslara kadar her türlü çirkinlik ve oyun sergileniyor. 
Başrolde de HDP var. 
* * *
Uzun süredir Kobani ve Rojova ile yatıp, Kobani ve Rojova ile kalkıyorlar. O bölgede yaşayan Kürtleri katliamdan kurtardıklarını iddia edip, “IŞİD’e karşı insanlık mücadelesi verdiklerini” iddia ediyorlar. 
Değil ama bir an için doğru kabul edelim. Varsayalım ki haklılar. Ama ortada olağanüstü bir gariplik var. Bu mücadeleyi sadece kendilerine hak olarak görüyorlar. İşlerine başkalarının karışmasını kabul etmiyorlar. DAEŞ’le mücadeleyi sadece belli bir alanda yürütüyorlar. 
En önemlisi de bölgedeki Arap ve Türkmen unsurları dışlıyor ve yok sayıyorlar. Sürekli olarak bir “Kürt direnişinden” söz ediyor, “Kürt destanları” oluşturmaya çalışıyorlar. 
Ele geçirdikleri her yerde Arap ve Türkmenleri bölgeden sürüyor, bir düşmanlık politikası izliyorlar. 
Kaba bir ırkçılık yapıyorlar… 
Üstelik bu bir azınlık ırkçılığı! 
O bölgede Kürtler en az nüfusa sahip olan grup. Suriye’nin tamamında en fazla 1,5 milyon Kürt yaşıyor.  Türkmenlerin sayısı da 2 katı. Araplar ise oldukça yoğun bir nüfus oluşturuyor. 
DAEŞ ile mücadele ettiğini iddia ettikleri PYD “yabancı Kürt savaşçılarla” dolu. İçlerinde Suriyelilerin yanı sıra Türkiye’den, Irak’tan ve İran’dan giden Kürtler var. PYD denilen yapı, Alman, Amerikalı, İngiliz, hatta Avustralyalı savaşçılardan da destek alıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar