İşte Türkiye...

Zaman zaman reklamlarda Japonlar için “Bak adamlar bunu da yapmış” türünden diyaloglarla karşılaşıyoruz. Ama bunlar artık geride kaldı. Şimdi onlar bize bakıyorlar ve “Aaaa işte”...

Zaman zaman reklamlarda Japonlar için “Bak adamlar bunu da yapmış” türünden diyaloglarla karşılaşıyoruz. Ama bunlar artık geride kaldı. Şimdi onlar bize bakıyorlar ve “Aaaa işte” diyorlar: 

-Türkler yapmış! 
Üstelik, sadece bunu söylemekle kalmıyorlar. Bakıyor, inceliyor ve kendileri de yapmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Japonlar 80 kişilik bir heyetle Türkiye’ye geldiler. AFAD’ın geliştirdiği afet mücadele sistemlerini incelediler. Ardından da bize bir teklifte bulundular: 
-Biz bütün çalışmalarımızı AFAD’la sıfırdan yeniden yapmak istiyoruz. 
“Neden” diye sorulduğunda da aynen şu cevabı verdiler: 
-Sizin hızınıza yetişemiyoruz. 
İnanılması güç ama bugün Türkiye’nin geldiği seviye bu! Yeni Türkiye’nin görüntüsü artık çok farklı. 
* * *
Sadece bu kadar mı? Değil elbette… 
AB, son iki yıldır AFAD’a ısrarla “Üyemiz olun” diyordu. Yetmiyor, doğal afetler konusunda eğitim talep edenleri Türkiye’ye yönlendiriyordu. 
Biz de hep aynı cevabı veriyorduk: 
-Eğer biz gelirsek aktif geliriz. Gerekli katkıyı sağlarız ama sizin de aktif olmanızı isteriz. 
Ve ekliyorduk: 
-Biz AB üyesi değiliz. Karar organlarında olmadığımız bir yapının içine girmek istemiyoruz. Sizde hangi yetki varsa bizde de o yetki olmalı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.075 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar