Koalisyon!

Başbakan Davutoğlu’nun turları önümüzdeki hafta başlayacak. Ya AK Parti-CHP ya da AK Parti-MHP koalisyon hükümeti kurulacak. Olmazsa Türkiye yeniden bir genel seçime gidecek.  Şimdi bakıyorum da basında...

Başbakan Davutoğlu’nun turları önümüzdeki hafta başlayacak. Ya AK Parti-CHP ya da AK Parti-MHP koalisyon hükümeti kurulacak. Olmazsa Türkiye yeniden bir genel seçime gidecek. 

Şimdi bakıyorum da basında “koalisyon nedir”, “geçmiş koalisyonlar ülkeyi nasıl idare etti” sorularına cevap türünden haberler ve yazı dizileri yapılıyor. 
Bu da bir ihtiyaç. Çünkü, Türkiye koalisyonları geride bırakalı yaklaşık 15 yıl oldu. 30 yaşın altındaki seçmen koalisyonun ne olduğunu pek bilmiyor. İşte bu yüzden 7 Haziran gecesi ortaya çıkan sonuç üzerine Google’da en fazla aranan ve sorgulanan kelime “koalisyon”  oldu. 
* * *
Henüz koalisyon ortaya çıkmadı; ama… 
Bir kısım seçmen unuttuğu günleri hatırladı, bazıları da hiç yaşamadığı koalisyon gerçeğinin ne olduğunu şimdiden görmeye başladı. 
Türkiye’de 2002 seçimleri ile birlikte koalisyon dönemleri kapanmadan önce iktidarda 57. Hükümet vardı. DSP, MHP ve ANAP arasında oluşturulmuştu. Başında da Bülent Ecevit yer alıyordu. 
Şimdi kimse kalkıp aksini iddia etmesin. Bizzat yaşadım, kelimenin tam anlamı ile “kara günlerdi” onlar… 
Ülkenin başında ayakta zor duran, güçlükle hareket eden ve on dakika önce konuşulanları unutan bir Başbakan vardı. Gazi Orduevi’ndeki bir 30 Ağustos resepsiyonunda sol kulağına eğilip bir şeyler söylemiştim. Hiçbir tepki vermemesi üzerine, eşi Rahşan Ecevit sağ kulağını işaret etmişti. Çünkü, kulaklık o kulağındaydı. Sağ tarafa geçip, söylediklerimi tekrarlamak zorunda kaldım. 
Maalesef durum buydu!.. 
Buna rağmen “koalisyon uyumu” uğruna herkes bu durumu görmezlikten geliyor ve bu vahim tabloyu örtmeye çalışıyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 644 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.071 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 640 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 675 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar