Bahçeli direnebilir mi?

Meclis, Başkanını seçti; ortada sürpriz yok. Beklediğimiz, defalarca dillendirdiğimiz tablo ortaya çıktı. Sıra Başkanlık Divanı’nın oluşmasında. Ardından da AK Parti Genel Başkanı Ahmet...

Meclis, Başkanını seçti; ortada sürpriz yok. Beklediğimiz, defalarca dillendirdiğimiz tablo ortaya çıktı. Sıra Başkanlık Divanı’nın oluşmasında. Ardından da AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu koalisyon turlarına başlayacak… 

Bundan sonra ne olacak? 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı çıkışlarla şimdiden “olmayacakları” kamuoyuna gösterdi. Yüzde 60’lık blok olarak nitelendirdiği, CHP, MHP ve HDP üçlüsü içinden bir koalisyon çıkması mümkün değil. 
Çünkü ortada homojen bir blok falan yok. Bu partilerin tek ortak özellikleri AK Parti ve Erdoğan karşıtlıkları. Ancak, bu karşıtlığın bile farklı gerekçeleri var. Onun dışında pek çok konuda birbirlerine 180 derece zıt tutum içindeler. 
Suriye konusuna bakıyorsunuz… 
Biri Esad’dan yana tavrıyla öne çıkıyor. Diğeri “Türkmenler” diyor. HDP, terör örgütü PKK yanlısı politikaları savunuyor. 
Çözüm Süreci’ne bakıyorsunuz… 
Birinin savunduğunu bir başkası “vatana ihanet” olarak görüyor. 
Kıbrıs, Gezi Olayları ve Paralel Yapı ile mücadele gibi çok önemli konularda her biri farklı görüşler içinde. 
AK Parti ve Erdoğan karşıtlığı konusunun dışındaki Türkiye’nin temel meselelerinde bir araya gelmeleri de birlikte hareket etmeleri de imkansız. Bu üç partinin anayasaya bakışları bile çok farklı. 
* * *
Muhalefet bloğunda bir çözüm görünmediğine göre… Geriye kalıyor üç ihtimal… 
Birincisi AK Parti-CHP Koalisyon Hükümeti, ikincisi AK Parti ile MHP’nin koalisyona gitmesi, üçüncüsü de AK Parti-HDP birlikteliği. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar