Dünya liderimizin hangi sözüne inanmalı!

Sevgili okurlarım, Türkiye’nin başında öylesine bir dünya lideri var ki, bir benzerini hiçbir ülkede bulamazsınız. Hem tarafsız cumhurbaşkanı, hem de partisinin başkanı! Oturduğu yerden bütün alemi...

Sevgili okurlarım, Türkiye’nin başında öylesine bir dünya lideri var ki, bir benzerini hiçbir ülkede bulamazsınız. Hem tarafsız cumhurbaşkanı, hem de partisinin başkanı!
Oturduğu yerden bütün alemi yönlendirir, gerektiğinde yumuşak çakar, gerektiğinde ise sert çıkıp posta koyar.
Tahmin ediyorum ki, posta koyduklarının eli ayağı titrer, sonuçta korkuya kapılıp onun dediğine gelirler.
Dünya liderimiz “Eyy ABD, eyy Merkel, eyy Rusya, eyy Esad” falan diye kükrediğinde her şey durur, hepsi de “Eyvah, şimdi biz ne yapacağız” diye kara kara düşünmeye başlar.
Ayhan Sicimoğlu’nun deyişiyle ben bu dünya liderinin hastasıyım…
Ve ağzından çıkan her sözün arkasındayım!

* * *

Geçtiğimiz pazartesi, yani 24 Temmuz günü, Lozan Anıtlaşması’nın yıldönümü idi. 1923’ten bu yana uzun yıllar geçmiş ama liderimiz bu günü unutmamıştı.
Bir anma mesajı yayınladı, öylesine övgüler düzdü ki, vallaha ağzından bal damlıyordu.
Milletimiz için en büyük onurdur.
Bakınız (özetle) neler dedi:
“Bugün, Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Antlaşması’nın imzalanmasının 94. yılını kutluyoruz.
Aziz milletimizin her türlü yokluğa, yoksulluğa ve imkânsızlıklara rağmen yazdığı istiklâl destanı, Lozan Antlaşması’yla diplomasi ve uluslararası hukuk alanında tescil edilmiştir.”
Helal olsun ona…
Doğruları söylüyor ve devam ediyordu:
Türk Milleti Lozan Antlaşması’yla bu topraklardaki bin yıllık varlığını hedef alan Sevr’i yırtıp atmış, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
Ülkemiz dün olduğu gibi bugün de varlığına kasteden çeşitli saldırılara karşı bir beka (yaşam) mücadelesi yürütmektedir…”
Yine çok doğru söylüyordu, haddim olmayarak altına imzamı atarım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 214 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar