Vatandaş Hikmet'in sıkıntısı

Yaşadığı bazı olaylar nedeniyle emekli bankacı vatandaşHikmet Bey'in tepesi atmış ve bana bu mektubu yazmaya karar vermiş.Bazı günlerde siyasetsiz yazı yazmak gerek! Bu bayram gününde siyasetsiz ve hoş bir konu...

Yaşadığı bazı olaylar nedeniyle emekli bankacı vatandaşHikmet Bey'in tepesi atmış ve bana bu mektubu yazmaya karar vermiş.
Bazı günlerde siyasetsiz yazı yazmak gerek! Bu bayram gününde siyasetsiz ve hoş bir konu olması nedeniyle kullanıyorum, sizlere iyi bayramlar diliyorum.
Emekli bankacı Hikmet Bey mektubuna telefon numarasını da eklemiş. Aradım, konuştuk… Bir konuya kafasını fena halde takmış, üzerine ısrarla düşmüş ama sonuç alması mümkün olmamış.
Ben yine de onun soyadını vermiyorum, nedenini yazının sonunda anlayacaksınız. İşte o mektup:

*  *  *

“Sayın Çölaşan şimdi size anlatacağım olay tam Aziz Nesinlik bir şey.
Uydudan yayın yapan 20'ye yakın TV kanalında ağrı kesici kremden ayakkabıya, baldan cinsel içerikli ilaçlara, büyü ve sihir bozan dua muskasına kadar her şeyin pazarlaması yapılıyor.
Bu sahtekarlar yanlarına sözüm ona bazı şarkıcılarla türkücüleri de alıp, sanatçı geçinen bu hokkabazlarla birlikte millete tuzak
kuruyorlar.
Bu sanatçı bozuntuları söz konusu bal ve kremleri öyle ballandıra ballandıra anlatıyorlar ki, eminim siz bile görseniz çifter çifter sipariş verirsiniz.
Üç türkücü ekrana çıkıyor, hele biri yaşına başına bakmadan ve utanmadan balları yiyip “Ben hayatımda böyle nefis bal yemedim” diyor.
Ardından Latif D. soyulmuş muzların üzerine balı boca edip yumuluyor, öyle ki hepsinin ağzından bal damlıyor.
Pazarlamacı ekranda boğazını yırta yırta “Altı kutu bal, iki kutu krem ve türkücü İzzet A.'nın kol saati 99 liraya” diye bağırıyor.
Kol saati argoda af buyurun sokma, kandırma anlamında kullanılır.
Bu sahtekarlar kendilerini uyanık sanıyorlar ama hepsi süzme salak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar