Dopingli Hidayet’in hikayesi

Sevgili okurlarım, adına doping denilen canavar, sporun en büyük baş belasıdır. Sporcu, bünyesini güçlendirip dayanaklılık sağlayan belli kimyasalları (ilaçları) alır, güç...

Sevgili okurlarım, adına doping denilen canavar, sporun en büyük baş belasıdır. Sporcu, bünyesini güçlendirip dayanaklılık sağlayan belli kimyasalları (ilaçları) alır, güç kazanır ve başarı (!) elde eder.
Doping bütün dünyada yasaktır. Kazananlar ve rastgele sporcular idrar testine tabi tutulur ve özel doping laboratuvarlarında elde edilen sonuçlar kesindir.
2012 Londra Olimpiyatları'nda 1.500 metre yarışını kazanan atletimiz Aslı Çakır Alptekin dopingli çıktı ve madalyası Olimpiyat Komitesi tarafından geri alındı.
Şimdi size Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun doping olayını kısaca, çok özetle ve işin teknik yönüne girmeden anlatacağım. Yazdıklarımın tümünün belgesi elimdedir.

*  *  *

Geçmiş yıllarda ABD'de, NBA liginde oynayan basketbolcu Hidayet'in yasaklı doping ilaçları kullandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine kendisine ABD'de 20 maç ceza verildi.
Sonrasında iş Uluslararası Basketbol Federasyonu FIBA'ya intikal etti. FIBA bu sporcuya iki yıl ceza verdi.
Bunun üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu Hidayet'in ifadesini aldı. Hidayet bu yasaklı doping maddesini kendisine omuz ağrıları geçsin diye basketbolcu arkadaşıErkan Hacıoğlu'nun verdiğini ve ilaçları kullandığını itiraf etti.
Omuzlarında ağrı olduğu için o iğneleri dört kez yaptırmış!
Bu savunması sonrasında cezası altı aya indirildi. Doping kullandığını itiraf ettiği için altı aylık cezası kesinleşmiş oldu.
Ancak Hidayet'in arası dünya liderimizle çok iyi idi!.. Bir süre sonra saraya başdanışman yapıldı. Halen görevini orada sürdürüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 212 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 564 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar