Evren Hoca’nın başına gelen

Sevgili okurlarım, önce size Hacettepe Üniversitesi'nde son zamanlara kadar görev yapmakta olan bir bilim adamını, tıp doktorunu kısacatanıtayım.Prof. Dr. Evren Özdemir.Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp...

Sevgili okurlarım, önce size Hacettepe Üniversitesi'nde son zamanlara kadar görev yapmakta olan bir bilim adamını, tıp doktorunu kısaca
tanıtayım.
Prof. Dr. Evren Özdemir.
Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi mezunu. Medikal onkoloji (kanser) ana bilim dalı kemik iliği birimi sorumlusu ve yetkilisi.
Uzun yıllar ABD'de eğitim gördü. Aldığı tüm iş tekliflerini reddedip Türkiye'ye döndü.
Hacettepe Onkoloji hastanesi başhekimi olarak görev yaptı.
Yüzlerce, belki binlerce hastayı tedavi edip hayata döndürdü.
Nice doktorları ve tıp öğrencilerini eğitti, kendi alanında yetiştirdi.
Çeşitli tekliflere karşın özel hastanelerde ve özel kurumlarda görev almadı. Sadece Hacettepe ile yetindi.

* * *

Şimdi sözü Evren hocaya bırakıyorum:
“Çok yoğun hasta, akademik ve idari meşguliyetlerim nedeniyle aileme bile yeterince zaman ayıramadım. Meslek hayatımı bilim aşkıyla yerine getirdim. Öğrencilerim, ülkem ve üniversitem için daha yapacağım çok şey vardı.
Sonra ne oldu biliyor musunuz!.. 22 Ağustos 2016 tarihli kanun hükmünde kararname ile kamu görevinden çıkarıldım!
Ne ile suçlandığım bana bildirilmedi. Savunma hakkı verilmedi.
Çok kaba bir biçimde formüle edersem Hacettepe tıp eğitimi yedi yıl, iç hastalıkları uzmanlığı eğitimi beş yıl, ABD'de hematoloji ve onkoloji ihtisası üç yıl, ABD'de kemik iliği üst ihtisası iki yıl, Hacettepe'de yardımcı doçentlik, doçentlik ve profesörlük toplam 30 yıl…
En sonunda kanun hükmünde kararname ile ihraç bir gün ve böylece 30 yıllık meslek hayatım eşittir sıfır!
Eylül-Aralık 2016 arasında kemik iliği nakli olması gereken tüm hastalarım ortada kaldı. Takibimdeki diğer hastalarım mağdur oldu. Hastalarımın hayat hakkı tehlikeye atıldı, bilimsel çalışmalarım yarıda kaldı.
Eşim ve iki kızımla birlikte sudan çıkmış balığa döndük. Ailem ve birkaç çalışma arkadaşım dışında arayan soran olmadı.”

* * *

Evren hoca, böyle bir bilim adamı, meğer FETÖ'cü olmakla suçlanmış. Ötesini yine kendisi anlatıyor:
“Savunmamı yaparak aklanmak istiyorum. 20 Eylül 2016 günü şahsım hakkında soruşturma yapılması talebiyle Ankara'da Cumhuriyet Savcılığı'na kendim için şikayet dilekçesi verdim, FETÖ ile bağlantım olup olmadığını sordum. Varsa hakkımda işlem yapılmasını istedim.
Yaklaşık iki ay sonra savcılıktan yazılı yanıt geldi:
‘Hakkınızda soruşturma yapılmayı gerektirir bir durum bulunmadığı anlaşılmakla, olay hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına…' (Savcılığın 7 Ekim 2016 tarih ve 2016/74303 sayılı kararı.)
Peki o zaman ben niye ihraç edildim?
Bu arada boş durmayıp YÖK ve Hacettepe Rektörlüğü başta olmak üzere devletin bütün ilgili kurumlarına başvurdum. Aradan aylar geçtiği halde halen bu başvuruların yanıtını beklemekteyim!
100 bin küsur başvuru arasında günün birinde sıra bana gelirse sonucunu öğreneceğim!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar