Şimdi konuşunuz Devlet Bey!

Sevgili okurlarım, 19 yıldan bu yana partisinin genel başkanı olduğu halde en ufak bir başarı elde edemeyen, üstelikiktidar ortağı olmaktan bile korkan Devlet Bahçeli, geçmişte başkanlık sistemiyle ilgili...

Sevgili okurlarım, 19 yıldan bu yana partisinin genel başkanı olduğu halde en ufak bir başarı elde edemeyen, üstelikiktidar ortağı olmaktan bile korkan Devlet Bahçeli, geçmişte başkanlık sistemiyle ilgili konuşurken çok ağır laflar ediyor ve karşı çıkıyordu.
Şimdi ise 180 derece çark etmiş durumda!
Örneğin diyordu ki “Erdoğan ve Öcalan başkanlık sisteminde söz kesmiştir.”
Şimdi onun bazı sözlerini yine arşivlerden çıkarıp sizlere (tarih sırası gözetmeden) sunuyorum. Lütfen dikkatle okuyunuz, her biri bir ibret belgesidir.
8 Aralık 2015 MHP'nin Meclis'te Grup toplantısı:
“Mesele Erdoğan'ı güvence altına almaktır. Bunların tutar bir yanı yoktur. Erdoğan başbakan iken de, cumhurbaşkanı iken de çift başlılıktan şikayetçidir. Çünkü sözünden başka söz söylenmesini kaldıramamaktadır. Devleti aile şirketi gibi yönetmek istemiştir. Ne yapmaya çalışmaktadır? Bu milletin yegane derdi Erdoğan'a koltuk imal etmek midir? Başkan olduktan sonra krallık ilan etmeyeceğine, oğlunu ikinci Erdoğan olarak tahta geçirmeyeceğine kim garanti verebilir?
8 Şubat 2015 Kırşehir mitingi:
“Erdoğan bu gömlek bu bedene dar geliyor diyerek milletimizin aklıyla alay etmektedir. Ancak milletimiz gömlek değiştirmez. Değiştireceği gömleği de asla giymez. Şerefini gömlek gibi giyip çıkaran, tarafsızlık yeminini ampul gibi yakıp söndüren bir şahsiyet Türkiye'ye istikamet çizemez, milletimizin aklını artık çelemez. Açıkça siyaset yapmakta, suç işlemekte, vatana ihanet konusunda arka arkaya delil üretmektedir. Baştan aşağı yalan olup çıkmıştır. Bu yolla anayasayı değiştirip Öcalan canisi ile başkanlık sistemini kurmaya sabitlenen Erdoğan, geri dönülmeyen bir yola sapmıştır. Böyle giderse uyarıyorum, Türkiye'de demokrasi rayından çıkabilecektir. Erdoğan'ın şu anda tek kaygısı kendisini ve etrafını emniyete almak, geleceklerini garanti etmektir. Çünkü Türk Milleti 7 Haziran'da (7 Haziran 2015 seçiminde) iktidarı değiştirirse, ki olacak olan budur, ne kadar kıyıda köşede haram yiyen ve hain varsa hesaba çekilecektir.”
Geçmişte bunları söyleyen şahsın bir de şimdi yaptıklarına bakın!

* * *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar