İmam nikahı… Osmanlı’ya dönüş

Sevgili okuyucularım, son sadrazam Binali ağzındaki baklayı dün çıkardı ve müjdeyi verdi:“İl ve ilçe müftüleriyle muhtarlara, nikah kıyma yetkisi veriyoruz.”Bu sözlerin zamanlaması...

Sevgili okuyucularım, son sadrazam Binali ağzındaki baklayı dün çıkardı ve müjdeyi verdi:
“İl ve ilçe müftüleriyle muhtarlara, nikah kıyma yetkisi veriyoruz.”
Bu sözlerin zamanlaması manidar!..
İsrail ve Rusya'nın altında ezilince gündem değiştirmeye yönelmek zorunda kaldılar.
Bunların hep özlem duyduğu Osmanlı döneminde resmi nikah diye bir şey yoktu. Dolayısıyla nikahı imamlar kıyardı ve bunun adına dini nikah, imam nikahı denirdi.
Ne zaman ki Cumhuriyet rejimi kuruldu, nikah kıyma yetkisi belediyelere ve resmi kurumlara verildi.
İsteyen yine imam nikahı kıydırır ama yasal açıdangeçersizdir…
Ancak bunların kafa yapısı bunu algılayacak düzeyde olmadığından, vatandaşı ille de imamın önüne oturtmak peşinde koşarlar.
Binali'nin dünkü sözleri hem gündem değiştirmeye, hem oy apartmaya, hem de Osmanlı'ya dönüşü gerçekleştirmeye yöneliktir.
Günümüzde Osmanlı'ya dönüş ise gericiliğin, Cumhuriyet düşmanlığının simgesidir.

*  *  *

Şimdi bu kafalara sormak gerekiyor:
“Bugünkü resmi nikahın nesinden rahatsız oldunuz?.. Resmi nikahın neresi size battı da böyle atraksiyonlar peşinde koşuyorsunuz?”
Her alanda olduğu gibi burada da amaç vatandaşın din duygularını gıdıklayıp oy avcılığı yapmak.
Hiç kuşkunuz olmasın, imamın veya muhtarın önüne her türlü yasal altyapıdan ve devlet bilgisinden yoksun biçimde oturtulacak olan insanlarımıza mutlaka bir de dini nikah kıydıracaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar