Evlendirme rezaletleri

Sevgili okuyucularım, içimden bu tatil gününde siyasetsiz bir yazı yazmak geldi… Bazı televizyon kanallarında hafta içi akşam üzerleri yayınlanan programlar var.İsimleri farklı ama hepsinin amacı...

Sevgili okuyucularım, içimden bu tatil gününde siyasetsiz bir yazı yazmak geldi… Bazı televizyon kanallarında hafta içi akşam üzerleri yayınlanan programlar var.
İsimleri farklı ama hepsinin amacı aynı:
İnsanları stüdyoda buluşturup güya evlendirmek!
Bu programları önceden ilgiyle izlerdim. İçinde şike olmadığını düşünür, katılımcılardan oluşan insanları daha iyi tanımayı amaçlardım.
Sonra benim jeton düştü ve olayı çözdüm…
Bu programların çok önemli bir bölümü şike ve önceden kurgulama üzerine.
Senaryo, yapımcılar ve sunucular tarafından önceden belirleniyor ve sonrasında yutturmaca oyunu sahneye konuluyor.
Ekranda sunucular var. Bunlar korkunç paralar alıyor. Geçenlerde gazetelerde çıktı, doğru mu yalan mı bilemem… Birisinin aylık maaşı eski parayla bir trilyon 100 milyar lira. Programın yapımcısı olan kocası da aynı miktarda para alıyormuş. Herhalde dünya rekorudur.

* * *

Programlarda sahnelenen gösteri hep aynı. Kamera önüne, programa evlenmek (!) için gelen ve topluca oturan adaylar çıkarılıyor. Adaylardan bazıları aylardan, yıllardan beri aynı programın konuğu! Bunların işi gücü yok mudur? Bazıları da o programdan ayrılıp başka evlendirme programına transfer oluyor!
Adaylara talipler geliyor, iki taraf sohbete koyuluyor…
Bütün bunlar olurken rezaletler başlıyor.
Stüdyoda bulunanlar arasında tartışmalar, hatta yumruklu kavgalar çıkıyor, karşılıklı hakaretler başlıyor… Çünkü ne kadar çok kavga, o kadar yüksek reyting yöntemi!
Hakaretlerin bir bölümü yönetim tarafından (ceza gelmesin diye) ses sıfırlanarak sansür ediliyor.
Evlenme (!) adayları, parası yapımcılar tarafından ödenen otellerde ve lüks villalarda televizyon kanalı tarafından konuk ediliyor.
Otelde kalmayanlar için evlere ve yakın semtlere servis kaldırılıyor.
Bazı renkli, ağzı laf yapan, iyi göbek atan, akıllı geçinen, güzel ve yakışıklı katılımcılara ayrıca para ödendiği söyleniyor…
Programların gelir durumu harika çünkü çok iyi reklam alıyorlar. Allah razı olsun, katılanlardan da parayı esirgemiyorlar!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 214 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar