Muhalefet partilerine şimdi düşen ilk görev

Sevgili okuyucularım, karşımızda tuhaf bir cumhurbaşkanı var. Tarafsızlığı üzerine namus ve şeref yemini etmiş ama AKPiktidarının temsilcisi olarak görev yapıyor.Her gün parti siyasetinin...

Sevgili okuyucularım, karşımızda tuhaf bir cumhurbaşkanı var. Tarafsızlığı üzerine namus ve şeref yemini etmiş ama AKPiktidarının temsilcisi olarak görev yapıyor.
Her gün parti siyasetinin içinde. Dün itiraf etti, partisinin seçim bildirisini okuyup fikrini Ahmet’e söylemiş!
Cumhurbaşkanlığı önemli yerdir. Devletin başıdır ve saygınlığınıkorumak gerekir. Cumhurbaşkanı uluorta konuşma, muhalefet partilerine bindirme, hükümetin savunucusu kesilip oy isteme hakkına sahip değildir.
Evet, anayasa uyarınca devletin başıdır. Yasama, yargı ve yürütme ile ilgili görev ve yetkileri anayasada tek tek sıralanmıştır.
Başkomutanlığı temsil eder. Anayasa Mahkemesi üyelerini, rektörleri, YÖK ve HSYK üyelerini, Danıştay, Yargıtay üyelerini seçer.
Başbakan ve Bakanlar Kurulu’nu atar, ülkeyi savaşa sokar, yasaları ve kararnameleri onaylar veya geri çevirir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 213 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 226 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 420 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 566 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar