Dışişleri şaka gibi

Barzani Kuzey Irak’ta bir bağımsız devlet kurmak için halk oylaması kararını açıkladı.Birleşmiş Milletler teşkilatı ise derhal yeşil ışık yaktı.Bizim yöneticilerimiz bunu duyar duymaz...

Barzani Kuzey Irak’ta bir bağımsız devlet kurmak için halk oylaması kararını açıkladı.
Birleşmiş Milletler teşkilatı ise derhal yeşil ışık yaktı.
Bizim yöneticilerimiz bunu duyar duymaz sızlanmaya başladılar.
“Bu karar şık olmadı da, yanlış oldu da, geri alınmalıdır da, tasvip etmiyoruz da vs.”

Elbette yerden göğe kadar haklıdırlar. Bu bölgede kurulacak olan bağımsız bir devlet, Ortadoğu’da parçalanmanın işaret fişeği olacaktır. Böylece parçalanmanın kapısı aralanmış, bu kapıdan daha nice parçalar bir bir hayata geçirilmek için sıraya gireceklerdir. Asıl felaketler de bundan sonra gelecektir.

Esasen 14 sene önce ABD Irak’ı işgal ederken AK Parti’nin o günkü iktidarı işgal koalisyonunun ortaklığı için bölgede 3 tane kırmızı çizgi şartını açıklamıştı.
Bunlar:
Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması, Musul, Kerkük ve Süleymaniye bölgesinin demografik yapısının muhafazası ve kuzeyde bir bağımsız devletin kurulmaması şartları idi.
Üzülerek ifade edelim ki bu kırmızı çizgiler birer birer çiğnendi, adeta yok edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tomar Tomar Kumar 25 Aralık 2017 | 196 Okunma Büyük fotoğraf netleşiyor 18 Aralık 2017 | 193 Okunma Dünyayı kurtuluşa zorlamak 11 Aralık 2017 | 73 Okunma Kurtuluş savaşında iç kavga 04 Aralık 2017 | 125 Okunma Şiir avuçta köz 18 Eylül 2017 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar