Ardahan’da bir kültür merkezi

Yaşarken ona Ardahan’a geleceğim diye söz vermiştim, sözümü gecikmeli olarak yerine getirdim.Açılışta yazar Alper Akçam bizi ağırlamıştı. Yol arkadaşım, rehberim ise Doğaner...

Yaşarken ona Ardahan’a geleceğim diye söz vermiştim, sözümü gecikmeli olarak yerine getirdim.

Açılışta yazar Alper Akçam bizi ağırlamıştı. Yol arkadaşım, rehberim ise Doğaner Gönen’di. Birlikte Çıldır’a gitmiştik. Rahmetli muhabirimiz Ümit Kılıç bize güzel yemekler hazırlatmıştı. Annesinin beslediği pelikanları seyretmiştik.

Alper Akçam, her yıl orada yazarların konuşma yapmasını sağlıyor. Büyük kentlerden uzakta bir kültür merkezi olması, gerçekten desteklenmesi gereken bir olay.

Ardahan’a giderken Cilavuz Köy Enstitüsü’nün önünden geçmiştik, konukları davul-zurna ile karşılıyorlardı. Enstitü binasına bakarken, orada okuyanların öğrenmek için çektikleri zahmeti, bunu hiçleyen inancı bir kez daha mekânında yaşadım.

Yakın zamanda okuduğum bir kitap birkaç yıl önce yaşadıklarımı anımsattı bana. ‘Sözlü ve Yazılı Belgeler Işığında Cilavuz Köy Enstitüsü’ kitabını Firdevs Gümüşoğlu hazırlamış. İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanmış.

Kitabın başında şöyle bir ithaf var:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 47 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 93 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar