Beyoğlu Sineması’nı kim/kimler kurtaracak

İstiklal Caddesi de bunlardan biri. Beyoğlu Sineması kapanacağını duyurdu...Bence bu tür binaları devlet ve belediyeler korumalı, onlara yatırım yapmalı, ödenek sağlamalı. Ne yazık ki yüksek kiralar...

İstiklal Caddesi de bunlardan biri. 

Beyoğlu Sineması kapanacağını duyurdu...

Bence bu tür binaları devlet ve belediyeler korumalı, onlara yatırım yapmalı, ödenek sağlamalı. Ne yazık ki yüksek kiralar yüzünden İstiklal Caddesi eski özelliğini kaybediyor, kitapçılar, müzik mağazaları, kültür-sanat kurumları yavaş yavaş başka yerlere gidiyor ve yerini başka ticarethaneler alıyor.

Sinematek’in kurucularından, şimdi de Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Sinematek’i çeşitli mekânlarda yaşatan Jak Şalom’dan birkaç e-posta aldım. Bu yazısında hem sinemanın kurtarılması için hem de Beyoğlu’nun, İstiklal Caddesi’nin paraya, ranta kurban edilmemesi için çözümler öneriyor.

Ne yazmış Jak Şalom?

“Evet, Beyoğlu Sineması 30 Haziran’da kapanıyor. Bu bilgiyi sinemanın müdürü Temel Kerimoğlu da onayladı. En az on senedir bu sinemanın yaşadığı sıkıntıları bilmemize rağmen bugün bu haber ansızın bizi çok derinden etkiledi. Beyoğlu Sineması’nın borcu büyük ve ancak bu borç ödenirse sinema kapanmaktan kurtulabilir. İdeal ülke tasvirlerinde bunu belediye ve devlet desteği ile halletmek mümkün olabilirdi ancak bunun mümkün olacağını sanmıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tablodaki kadın 29 Mart 2024 | 35 Okunma Kültür Yolu Festivali’nin önemi ve işlevi 28 Mart 2024 | 56 Okunma Türk bestecileri dinleyin 24 Mart 2024 | 23 Okunma Bugün bir şiir okuyun 22 Mart 2024 | 132 Okunma İlk kitabın heyecanı 19 Mart 2024 | 44 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar