Oramiral Kösele neden DKK olamadı

“Yüksek Askeri Şura’nın 2017 Ağustos toplantısının sürprizi nedir” derseniz, ben de birçok yorumcu gibi “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Oramiral Veysel Kösele dururken, geçen yıl...

“Yüksek Askeri Şura’nın 2017 Ağustos toplantısının sürprizi nedir” derseniz, ben de birçok yorumcu gibi “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Oramiral Veysel Kösele dururken, geçen yıl Koramiral olan Adnan Özbal’ın getirilmesi” derim.

Oramiral Kösele, hem kıdem, hem rütbe hem de teamüller açısından o koltuğa en yakın isimdi.

İzmir Casusluk Davası kapsamında gözaltına alınmış, tutuklandığı için Donanma Komutanı olduğunda haberlere “Cezaevinden Donanmaya” başlıkları atılmıştı. Eminim, birçok meslektaşım, dünkü YAŞ konusunda hazırladığı taslak haberlere “Cezaevinden Kuvvete” başlığını uygun görmüştü.

Ancak, tahminler tutmadı, Oramiral Kösele ile ilgili beklenen karar YAŞ’tan çıkmadı. Peki neden?

FETÖ İLE ETKİLİ MÜCADELE EDEMEDİ Mİ?

Biraz geçmişe gidelim. FETÖ, en büyük darbeyi Deniz Kuvvetlerine vurmuştu. Amiraller Deniz Cora, Mehmet Otuzbiroğlu, Kadir Sağdıç, Can Erenoğlu, Ahmet Feyyaz Öğütçü, “Amirallere Suikast”, “Balyoz” ve “Kafes” gibi kumpas davalarında tutuklanıp sonrasında emekliye sevk edilmişti. Kösele, bu dönemde Koramiralliğe terfi edince, kendisine kuvvet komutanlığı yolu açılmıştı. 2012’de Casusluk davasında tutuklanınca onun da Komutanlık yolunun tıkandığı söylenmişti. Ancak bir hafta sonra serbest bırakılınca, teamüllere göre 2017’de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına gelmesinin önü yeniden açılmıştı. Herşey, öngörüldüğü gibi de gitti. Kösele’nin dosyası, YAŞ’ın 2017 Ağustos toplantısına Kuvvet Komutanlığı’nın en güçlü adayı olarak girdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.085 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.434 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar