Bir ‘15 Temmuz’ tanıklığı

Saat 21.00’den sonra bir hareketlilik başladı. Etraftan “Darbe oluyor” sesleri geliyordu.Genelkurmay Sözcüsü Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü’yü defalarca aradım, ulaşamadım (sonradan o...

Saat 21.00’den sonra bir hareketlilik başladı. Etraftan “Darbe oluyor” sesleri geliyordu.

Genelkurmay Sözcüsü Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü’yü defalarca aradım, ulaşamadım (sonradan o sıralarda Genelkurmay Karargâhı’nda derdest edildiğini öğrenmiştik).

Başbakanlık’tan, MİT’ten bazı yetkililerle, bazı bakanlarla görüştüm. Silahlı Kuvvetler’de anormal bir hareketlilik olduğunu söylüyorlardı ama adını koyamıyorlardı.

Saat 21.40 civarında aradığım AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, tereddüt etmeden “Hava Kuvvetleri ve Jandarma’da yoğunlaşmış FETÖ’cü bir kalkışma” deyince fotoğraf netleşmişti. Sonra yaptığım görüşmeler de bu yorumu doğruladı.

*

Sedat Ergin’i aradım. Telefonu meşguldü. Vakit kaybetmemek için Sayın Aydın Doğan’ı aradım. FETÖ’cülerin başını çektiği bir darbe girişimi olduğu bilgisini verdim. “Bizim tek soluk borumuz demokrasi, demokrasinin yanında duracağız. Ben arkadaşlara talimat vereceğim, sen de bütün arkadaşlara bu mesajımı ilet” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar