‘Çok ağır bir yükün altına girdik’

DÜNKÜ yazıda, üç büyük partinin referandum sürecindeki dezavantajlarını yazmıştım.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştük.O da CHP’nin muhalefet alanında tek...

DÜNKÜ yazıda, üç büyük partinin referandum sürecindeki dezavantajlarını yazmıştım.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştük.
O da CHP’nin muhalefet alanında tek başına kaldığı tespitime katılıyordu. CHP olarak üstlendikleri rolü anlatırken, “Çok ağır bir yükün altına girdik. Her alanda ciddi sorunlar var. Hepsiyle tek tek uğraşıyoruz. Türkiye bu hale getirilmemeliydi” yorumunu yaptı.
Kılıçdaroğlu, iktidarın referandum kampanyasını AK Parti ile CHP arasındaki bir mesele gibi göstermeye çalıştığını düşünüyor. Bu yüzden kendi kampanyalarında özellikle meselenin AK Parti-CHP meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladıklarına dikkat çekti.
Ben partilerin dezavantajları yazmıştım. Kılıçdaroğlu, kendi avantajlarının daha fazla olduğunu söyledi. Neler olduğunu sordum. Şu yanıtı verdi:
“En büyük avantajımız, demokrasi ile halkımızın can ve mal güvenliğini savunmak. Yapılacak değişiklik ikisini de ortadan kaldırıyor. Biz de bütün detaylarıyla bunu dillendiriyoruz. Karşı taraf ise referandumu bir çekişme alanı haline getirmek istiyor. Savunabilecekleri argümanları yok. O yüzden CHP’yi ve hayır cephesini kötülüyorlar. Vatandaş, hepsinin farkında ve gün geçtikçe daha da ayırdına varıyor. Bu yöntem kesinlikle tutmaz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi 29 Mart 2024 | 381 Okunma “Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.092 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.909 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar