Sert dönem!

İNGİLTERE Başbakanı Theresa May’in 1 Şubat günü Avam Kamarası’nda İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ile tartışmasını izlediniz mi?ABD Başkanı Donald Trump’ın İngiltere...

İNGİLTERE Başbakanı Theresa May’in 1 Şubat günü Avam Kamarası’nda İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ile tartışmasını izlediniz mi?
ABD Başkanı Donald Trump’ın İngiltere Parlamentosu’nu ziyareti tartışılıyordu. Corbyn’in itirazlarını dinledikten sonra yanıt için gelen May’in konuşması görülmeye değerdi.
İnci gerdanlığı son derece dikkat çekiciydi. Yüzündeki ifade Kraliçe Elizabet özgüveni ile demir leydi Margaret Thatcher soğukluğu arasında bir yerdeydi. Hafifçe mikrofona doğru eğildi. İkiletmeden söyledi söyleyeceklerini ve ses tonunu zirveye çıkararak “He can lead a protest, I’m leading a country (O bir protestoya liderlik edebilir ama ben bir ülkeyi yönetiyorum)” dedi. Adeta kükremişti. Avam Kamarası’nda uğultulu bir tezahürat geldi peşi sıra.
İzlerken aklıma ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmlerinde iyi büyücü Gandalf’ın öfkelenip bağırdığı sahneler geldi. Gerçekten çok sertti.
***
Trump, Iowa eyaletinde basın toplantısı yapıyordu. ABD’de İspanyolca yayın yapan Univison televizyonundan Jorge Ramos soru sormak istedi. Trump, “Davetli değilsin, Univision’a geri dön” dedi. Ramos ısrarla soru sormak istedi. Trump, sol tarafında duran korumaya döndü, kafasıyla ve mimikleriyle bir talimat verdi. Dev gibi koruma, bu kafa hareketi ile mimiklerin ne anlama geldiğini daha önceden çalışmış olacak ki hemen anladı. Gazeteciyi salonun dışına çıkardı.
***

Fransa aşırı sağının lideri Marine Le Pen bir gazeteci ordusu tarafından kuşatılmıştı. Gazeteciler ardı ardına soru soruyordu. TF1 kanalında yayımlanan “Quotidien avec Yann Barthes” isimli programın muhabiri de sesini duyurmaya çalışıyordu. Sonunda “Arkanızda duran korumayı Avrupa Parlamentosu’nda danışman olarak gösterdiniz mi” diye sordu. Le Pen duymamış gibi yaptı. Muhabirin arkasındaki korumalarla göz göze geldi. Korumalar, akreditasyonu olduğu halde muhabiri yaka paça salondan çıkardı.
*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.108 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar