Mutlu kavuşma

Sayın Cumhurbaşkanı partisine geri döndü. Hem kendisi hem de partisi için 33 aydır süren kahırlı bir ayrılıktı yaşanan. Sayın Cumhurbaşkanı kaya gibi güçlü bir insan da olsa kahır verici bu...

Sayın Cumhurbaşkanı partisine geri döndü. Hem kendisi hem de partisi için 33 aydır süren kahırlı bir ayrılıktı yaşanan. Sayın Cumhurbaşkanı kaya gibi güçlü bir insan da olsa kahır verici bu ayrılık daha fazla taşınamazdı. Yalnız o mu, bu taşınamama partisi AKP için de geçerliydi. 

Sayın Cumhurbaşkanı’nın durumu önündeki engelleri bir türlü aşamayıp sevgilisine kavuşamayan âşıklarınkini andırıyordu. Aslı’ya aşık Kerem’in önündeki engel din, Şirin’e aşık Ferhat’ın önündeki engel kocaman bir dağ, Leyla’ya âşık Mecnun’un önündeki engel kızın annesi, partisine âşık Sayın Cumhurbaşkanı’nın önündeki engel de anayasa idi. 

O zalim anayasaya göre “Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer” idi. 
Neyse necip seçmenimizin aklıselim sahibi %51.4’lük çoğunluğu 16 Nisan referandumunda anayasa değişikliğine “evet” oyu vererek 33 aydır süren bu zulme son, mutlu kavuşmaya da cevaz verdi. 

Bu kahrın, bu acının ne denli derin olduğuna referandum kampanyası sürecinde tanık olmuştuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 241 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar