Öğrenci cinayetleri

Bu yazıyı yazarken bir yandan da televizyondan canlı olarak verilen Adana-Aladağ ilçesine bağlı Köprücük köyünde altı çocuk için düzenlenen cenaze törenini izlemeye çalışıyordum. Fakat...

Bu yazıyı yazarken bir yandan da televizyondan canlı olarak verilen Adana-Aladağ ilçesine bağlı Köprücük köyünde altı çocuk için düzenlenen cenaze törenini izlemeye çalışıyordum. Fakat cenaze namazı bir türlü başlayamıyordu çünkü Adana’dan konvoyla yola çıkan cenaze sahiplerinin bazılarının araçları çamura saplandığı için henüz Köprücük’e ulaşamamışlar; onlar bekleniyordu. Köyde okul olmadığı için çocuklarının okumasını isteyen aileler onları Aladağ’a getirip Süleymancılar cemaatinin yurduna teslim etmişler. 
Bilindiği gibi 2012-2013 ders yılından itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 17 bin köy okulu kapatılarak taşımalı eğitime geçildi. Köprücük köyü gibi yolu kış aylarında kardan çamurdan geçit vermeyen yerleşim yerlerinde bu sistem uygulanamıyor. Tek çare çocukları daha donanımlı merkezlere gönderip onlara başlarını sokacak bir barınak bulmak. 
Bu durum başta Süleymancılar olmak üzere çeşitli tarikat ve cemaatlere alan açmış. 
Türkiye genelinde Süleymancıların 1700 derneği ve öğrencilere yönelik 1300 yurt ve pansiyonu bulunduğu söyleniyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ifadesine göre Adana’da bulunan her on yurt ve pansiyondan sekizi Süleymancılara ait. Bunlar, bulundukları belde, ilçe ve ilin adını alarak “Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği”ne bağlı olarak çalışıyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 241 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar