ABD’nin yeni sağlık kanunu senatoyu geçebilecek mi? 

Donald Trump, seçim öncesinde tüm ABD’li Cumhuriyetçileri, Obama döneminde yapılan sağlık reformundan daha iyi bir sağlık reformu yapacağı vaadi ile mutlu kılmış oylarını almıştı. Ama...

Donald Trump, seçim öncesinde tüm ABD’li Cumhuriyetçileri, Obama döneminde yapılan sağlık reformundan daha iyi bir sağlık reformu yapacağı vaadi ile mutlu kılmış oylarını almıştı. 

Ama senatoda oylamasının yapılması planlanan yeni sağlık reformu kanunu şimdi Trump’ın kendi tayfasından da pek oy alamayacak gibi gözüküyor. 

ABD Kongre’sinde yapılan incelemeye göre yeni kanun 10 yıl içinde, 22 milyon insanı, geçim şartları ne olursa olsun sağlık sigortasız bırakma gibi bir felakete yol açacak gibi duruyor. 

Bu nedenle de Cumhuriyetçiler yeni kanunlarını senatodan geçiremeyecekler, çünkü kendi partilerinin senatörleri bile yeterli oy vermiyorlar, yani kanunda önemli değişiklikler yapılması gerek. 

Bu arada galiba oylama 2017 yılının Ağustos ayının üçüncü haftasına kaydırıldı! Bu durumda,  biz de değişiklikleri beklerken aşağıda ABD’nin 72 yıl önce başlayan çağdaş sağlık kurumlarının zaman içindeki gelişimini aktarmayı seçtik.  

1945 yılı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar