Egemenlik demokrasiyle bayramdır

Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Hileli anayasa referandumunun ardından bugünün anlamı çok daha büyük. 23.5 milyon yurttaşın oylarının çalındığına isyan ettiği günlerde...

Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Hileli anayasa referandumunun ardından bugünün anlamı çok daha büyük.
23.5 milyon yurttaşın oylarının çalındığına isyan ettiği günlerde kutlayacağız bu güzelim bayramımızı. 23 Nisan, egemenliğin tek kişiden alınıp, destansı bir bağımsızlık savaşının ardından inşa edilen ulusa verilişinin altın tarihinin adıydı. [Haber görseli]
97 yıl sonra bugün, egemenliğin tek kişide toplanacağını konuşuyoruz.
Bugün bizden, anayasal bir kurumun, kanunu yok sayarak, çiğneyerek egemenliğin yönünü değiştirmesini hazmetmemiz bekleniyor.
Bizse hazmetmek şöyle dursun, çocuklarımızın Atatürk’ün özlediği Cumhuriyet’te uygar bireyler olarak mutlu olabilmesi için, daha çok uğraş vermemiz gerektiğinin bilinciyle kutluyoruz bu bayramı. Bunun için daha kararlı ve yürekli olmamız gerektiğini bilerek. Bugün, ulusal egemenliğe yeniden sahip çıkmanın, gerici karanlığa daha yüksek tonda itiraz etmenin başlangıcı olsun.
Çünkü egemenlik bugün, ancak uğruna savaş verilen demokrasiyle bayram olabilir.
Büyük Atatürk’ü saygı ve bitmeyen teşekkür duygusu ile anıyorum.

Otoyol A.Ş’den büyük sermaye artırımı
Osmangazi Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin bir parçası malum.
Yap-İşlet-Devret modelli projeyi üstlenen Otoyol A.Ş. yolu tamamladıktan sonra 22 yıl 4 ay işletecek. [Haber görseli]
Şirketi, yedi yıl önce 50 milyon sermayeyle Nurol, Özaltın, Astaldi, Makyol, Yüksel, Göçay şirketlerinin ortakları kurmuştu. Geçen yıl 2 milyar 200 milyar TL sermayesini 3 milyar TL’ye çıkaran şirket, yakında bir sermaye artırımına daha gitti.
Ticaret Sicil gazetesinde yayımlanan 5 Nisan 2016 tarihli karara göre, 760 milyon TL artırımla sermaye 3 milyar 760 milyon TL’ye çıkarıldı.
Hatırlatalım: Hazine’nin 35 dolar üzerinden, her gün 40 bin otomobil araç garantisi verdiği Osmangazi Köprüsü’nden bu sayının çok altında araç geçiyor.
Hazine zarara girmeye başladıktan sonra Otoyol A.Ş’nin 760 milyon sermaye artırması karşısında “Sözleşme hükmü olan garanti ödemeleri yapıldı mı” sorusunu sorabiliriz.

Melisa Yet başörtülü olsaydı[Haber görseli]
Kabinenin birçok bakanı dahil sayısız “geçmiş olsun” telefonu almış, onlarca habere konu olmuş; kendisine vahşice saldıran, yerdeyken karnını tekmeleyip kafasını ezen güruh ise aynı akşam gözaltına alınmış, belki de sulh ceza hâkimliği kararıyla tutuklanmışlardı bile.
Ama Melisa Yet’in başı kapalı değil. Üniversiteli bir genç kız. Ama asıl suçu referandum günü CHP’nin sandık görevlisi olarak çalışması. Usulsüzlüğe yüksek sesle itiraz etmesi ise suçunun ağırlaştırıcı nedeni. Melisa Yet, Kartal İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2073 No’lu sandıkta oylar sayılırken tanık olduğu usulsüzlükleri yüksek sesle dile getirdiği için saldırıya uğradı.
İnanmayan sosyal medyadaki görüntüleri izleyebilir. “İnsanım” diyen herkesi dehşete düşürmeye yeter. Geçersiz olacağı tereddütsüz 6 evet oyunun geçerli sayılmasına itiraz ettiği için. Sırtına tekme yedi, kafası ayaklar altında ezildi, sıra fırlatıldı, bilinci kapandı. Melisa Yet’in mezuniyetine iki ay var ve tedavi gördüğü için okula gidemiyor.
Böyle bir kardeşlik işte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar