Kuşatma altındaki Meclis

Meclis’in Dikmen kapısından ağırlıklı olarak ziyaretçiler alınır. Kapının konumlandığı güzergâh, başkentin en işlek arterlerinden Eskişehir yoluna bağlanır. Kamu...

Meclis’in Dikmen kapısından ağırlıklı olarak ziyaretçiler alınır. 
Kapının konumlandığı güzergâh, başkentin en işlek arterlerinden Eskişehir yoluna bağlanır. 
Kamu kuruluşları, üniversiteler, AVM’lerin dizili olduğu ciddi bir nüfus hareketinin yaşandığı bir bölgedir özetle. Trafiğin bu kadar yoğun aktığı işte o yolu, polis dün sabah saatlerinden itibaren kapatmıştı. 
Çevik Kuvvet, -kimilerinin elinde kadrolu köpeklerin tasması- etten duvar örmüştü. 
Kapının Meclis bahçesindeki iç kısmına ise metal bariyerler çekilmişti. 
Dondurucu soğukta, kar yağışı altında güpegündüz örülen bütün bu duvarların sebebi, okunacak bir bildiriydi. 
Hukuk fakültelerinde toplumsal uzlaşma metinleri olarak öğretilen, anayasa ile ilgili bir bildiri. AKP’nin getirdiği ve görüşülmesine başlanacak olan değişiklik paketi hakkında, 47 meslek kuruluşu ve sivil toplum örgütleri ortak bir metin imzalamıştı. 
Güvenlik güçleri, paketle getirilen başkanlık sistemini protesto etmek isteyen gruplara biber gazı ve basınçlı suyla sert müdahalede bulundu. 
Bazı milletvekilleri yaralandı. 
Topluluğa destek için kapının önüne giden vekillerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Baktık ki müdahale edecekler. Biz önlerine etten duvar ördük. ‘Müdahale edecekseniz bize müdahale edin’ dedik ve nitekim ettiler” dedi.
14 bin avukatın kayıtlı olduğu Ankara Barosu’nun Başkanı Hakan Canduran’ın, 47 meslek ve sivil toplum kuruluşunun imzaladığı metni okuması polisçe engellendi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar