Ne ‘gerdanlık’mış

Ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’de konvoyuna düzenlenen terör saldırısından saniyelerle kurtuldu. Sayın Kılıçdaroğlu’na büyük...

Ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’de konvoyuna düzenlenen terör saldırısından saniyelerle kurtuldu. 
Sayın Kılıçdaroğlu’na büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 
CHP liderinin, saldırının ardından sergilediği serinkanlı duruş, önceden belirlenmiş programı bozmayışı, saldırı nedeniyle çıkan çatışmada er Fatih Çaybaşı’nın yaşamını kaybetmesinden duyduğu üzüntüdeki içtenlik sadece partisine oy veren kitleye değil, memleketin haline dertlenen kamuoyuna doğrudan dokunmuştur. 
Kılıçdaroğlu’na yönelik roketli saldırının “başarılı” (!) olması halinde, bugün nasıl bir ortamda olacağımız sorusu, insanı ürpertiyor. 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedefe koyan 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından, “iç savaş provası”nın süreceği, liderlere ve tanınmış kişilere suikastlar düzenlenebileceği uyarısı, son birkaç gündür “herkesin bildiği bir sırra” dönüşmüştü. Yeri gelmişken vurgulamak gerekiyor ki, CHP liderinin bugün hayatta olması, kendisinin değil partili arkadaşlarının talebiyle -iyi ki- arttırılan güvenlik önlemleri sayesinde mümkün olabildi. 
Ancak CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın altını çizdiği konu da gözden kaçırılmayacak kadar önemli. Altay’ın saldırının ardından televizyon bağlantılarında“Eminim ki o güzergâhtan, Sayın Cumhurbaşkanı ya da Sayın Başbakan geçecek olsa, bir gün öncesinden daha hassas önlem alınırdı” ifadesi sadece meşru olmakla kalmayıp birinci derecede güvenlik bürokrasisi ve bürokrasiye talimat veren siyasi kadroları ilgilendirmektedir. Herkes, perşembe günü, o saatte o güzergâhtan geçecek olan siyasinin Kılıçdaroğlu değil de bir iktidar mensubu olması halinde bu saldırının bu biçimiyle gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini kendisine sormalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar