CHP ve ‘Güler Yüzlü Neoliberalizm’ Tartışması

Yarın 7 Haziran seçimleri için bir eşik daha dönülüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin bu kritik seçime hangi politika araçlarıyla hazırlandığını içeren bildirgeyi kamuoyuyla...

Yarın 7 Haziran seçimleri için bir eşik daha dönülüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin bu kritik seçime hangi politika araçlarıyla hazırlandığını içeren bildirgeyi kamuoyuyla paylaşacak.
En kritik soru ise şu: CHP’nin geleneksel tabanı dışındaki seçmen, tercihini neden değiştirsin?
Görüldü ki kategorik olarak tek başına yolsuzluk karşıtı söylem, geniş kitleler nezdinde dönüştürücü bir karşılık bulamıyor. O nedenle, sunulacak ekonomi politikalarının ikna ediciliği, bu sorunun önemli yanıtlarından birini oluşturuyor.
CHP’nin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı Selin Sayek Böke ile sohbetimizde bu konuyu da konuştuk.
Özellikle de kendisinin partiye davet edilişinin ardından yükselen “güleryüzlü neoliberalizm” eleştirisini. Selin Sayek Böke’nin 2001 krizinin ardından, Derviş öncülüğünde uygulanan programa dair değerlendirmeleri bu eleştirinin temelini oluşturuyor. Özetle, programın başlangıçta iyi olduğu, 2008’den sonra reformlardan dönüldüğü için işlerin kötüye gittiği tezi, küresel düzeyde eleştirilen neoliberalizme itibar kazandırma olarak yorumlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar