Örtülü’yü Nasıl Paylaşacaklar?

Zaten bir tuhaflık hissediliyordu. Cumhurbaşkanı için bütçeden ayrılan ödenekte aylık artışlara rastlanmıyor; yıl başında konulan tutar 12’ye bölününce çıkan harcama...

Zaten bir tuhaflık hissediliyordu. 
Cumhurbaşkanı için bütçeden ayrılan ödenekte aylık artışlara rastlanmıyor; yıl başında konulan tutar 12’ye bölününce çıkan harcama sınırları aşılmıyordu. 
Meclis’teki Torba Kanun Tasarısı’na “Cumhurbaşkanı’na örtülü ödenek verilsin”maddesi eklenince, altı aydır dikkatimi çeken tuhaflık farklı bir zemine oturdu. 
Hatırlamadığım kadar uzun süredir bütçe verilerini; son üç yıldır da düzenli olarak örtülü ödenek rakamlarını izliyorum. 
Davutoğlu’nun, Başbakanlığı devraldığı Eylül 2014’ten bu yana yapılan örtülü ödenek harcaması; Erdoğan başbakanlığının son iki yılındaki yüksek harcama trendine çok yakındı. 
Sanki hiç başbakan değişikliği hiç olmamış gibi... 
Sanki değişen başbakanın örtülü ödenek kullanım üslubu, harcama öncelikleri, politikaları da aynı kalırmış gibi, aylık tutarların seyrinde anlamlı denebilecek değişim gözlenmiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar