Beşinci sınıf Hollywood filmi

Irak’ın 2003’te yalan istihbaratla işgali Hollywood’un üçüncü sınıf senaryosuna dayanıyordu. Yetkin izleyiciler için tahammülü zor ucuz bir ‘eğlencelik’… Bugün Suriye vakası ise olsa...

Irak’ın 2003’te yalan istihbaratla işgali Hollywood’un üçüncü sınıf senaryosuna dayanıyordu. Yetkin izleyiciler için tahammülü zor ucuz bir ‘eğlencelik’… Bugün Suriye vakası ise olsa olsa beşinci sınıf Hollywood yapımı olabilir. Senaristlerin çok zorlandığı aşikâr:
“Kasabanın ‘kötü adamı’ tam da varlığını herkese kabul ettirmişken, içindeki kötülüğü zaptedemez. Fakat iyi adamlar dışarıdan yardıma koşarlar, silahlarını çekip Vahşi Batı’yı kurtarırlar. The End.”

***

ABD, Suudiler ve Körfez şeyhlikleri ile Türkiye ve İsrail’in ‘Suriye’ye demokrasigötürmek’ ironisiyle yürüttükleri ‘neoliberal yıkım projesinde’ yeni perde açıldı. Ortadoğu’nun bir başka seküler ülkesini siyasal İslamcılığa teslim etmeye çalışan bu projenin yeni versiyonunun başında artık; “Önce Amerika” diyerek seçilen, ülkelerin egemenlik haklarına saygı ve uluslararası ilişkilerde işbirliği vaat etmiş Donald Trump var. “Hisli ve iyi kovboyumuz”… IŞİD ve El Kaide türevlerinin İslamofaşizmi karşısında ‘demokrasi’ taleplerinin yerini çoktan en temel ‘yaşama hakkı’ talebi almış olan Suriyelileri o kurtaracak! Buyrun 5’inci sınıf Hollywood yapımına… Trump’ın sağı solu meçhul üslubu ile Washington’da kurduğu ittifak birleşti “çıkarlarının peşinde koşarken tarihtenders çıkarma yetileri pek de güçlü olmayan” Amerikalılar yine sahne aldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’de darbe tehdidi 07 Eylül 2018 | 4.985 Okunma Zaharçenko darbesi 05 Eylül 2018 | 4.511 Okunma İdlib’den esen fırtına bulutları 31 Ağustos 2018 | 398 Okunma Kapitalizm, ırkçılık ve toprak reformu 29 Ağustos 2018 | 4.834 Okunma Trump’ın medya savaşı 17 Ağustos 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar