Neden ille de “GDO’lu ürün”? (1)

Yoğun iç ve dış gündemin gürültüsüne giden konulardan biri de, AKP hükümetinin öncekilere ek olarak yeni GDO ürünlerine onay vermesi oldu.Biyogüvenlik Kurulu’nca, Beyaz Et Sanayicileri ve...

Yoğun iç ve dış gündemin gürültüsüne giden konulardan biri de, AKP hükümetinin öncekilere ek olarak yeni GDO ürünlerine onay vermesi oldu.
Biyogüvenlik Kurulu’nca, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin başvurusu üzerine genetiği değiştirilmiş üç soya ve bir mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması kararının Resmî Gazete’de yayınlanmasıyla tırmanan tartışmalarda bir yığın garabet sergileniyor.

İktidar cephesi her ne kadar sözkonusu GDO’lu ürünlerin “hayvan yemi” olarak ithal ve istimaline izin verildiğini söylese de, uzmanlar GDO’lu yemin insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğini açıkça belirtmekteler. GDO ile beslenen hayvanlarda organ problemlerinin, GDO’lu mısır ve soya fasulyesi ile 90 gün süreyle beslenen farelerde karaciğer ve böbrek zehirlenmelerinin ortaya çıktığına dikkati çekmekteler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar