Provokasyona malzeme verildi (2)

Merhum Ali Rıza Septioğlu’nun Merve Kavakçı’ya başörtüsüyle yemin ettirme kararlılığında olduğu, ancak Kavakçı’nın erkenden Genel Kurul Salonu’na girmesiyle tırmanan gerginlikle...

Merhum Ali Rıza Septioğlu’nun Merve Kavakçı’ya başörtüsüyle yemin ettirme kararlılığında olduğu, ancak Kavakçı’nın erkenden Genel Kurul Salonu’na girmesiyle tırmanan gerginlikle ortalığın provoke edildiği öncelikle seçildiği partinin o dönemdeki yöneticilerince ikrar edilir.
Bu hususta en evvel devrin Adâlet Bakanı RP’li Şevket Kazan’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturmada ”delil” olarak sunduğu “Refah Gerçeği” adlı dört ciltlik kitabında başörtülü “yemin krizi”nin arka plânı açığa çıkarılır.

Bu konuda “Ben hükümet karşıtı pek çok olayı, kitabımı yazarken fark ettim” diyen Kazan’ın, Meclis Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nda da tekrarladığı ifâdesinde, Sincan’daki “Kudüs gecesi”nden daha önce medyaya bildirilmemesi kararı alınan ve tam tersine “Baktık, tam listeyi iftardan önce içimize sızdırılan birileri medyaya göndermiş” diye hayretini gizleyemediği “Başbakanlık Konutundaki iftar”a; yine dönemin RP’li Kayseri Belediye Başkanı’nın “çıkışları”ndan “bir takım endişelere rağmen listeye aldığımız bir arkadaşımızın ‘kan dökülecek fıstık gibi olacak’ sözlerine kadar süreci ajite eden ciddi hatalara dair ikrarları dikkat çekici.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar