“Mâsumiyet karinesi”ni berhava

Bediüzzaman’ın “bütün dünya adâlet müesseselerinde cârî ve hâkim olan hukukî bir müteârife” olarak târif ettiği ve esasen Anayasada da ifâdesini bulan “mâsuniyet karinesi”...

Bediüzzaman’ın “bütün dünya adâlet müesseselerinde cârî ve hâkim olan hukukî bir müteârife” olarak târif ettiği ve esasen Anayasada da ifâdesini bulan “mâsuniyet karinesi” aşılarak ispatsız sahte ihbarlarla yargıya “kin, garaz, adâvet (düşmanlık) ve intikam”ın bulaştırılması en evvel adâlete zarar verir.
Bu bakımdan geçtiğimiz günlerde gazetemizin manşetinde de verilen Hz. Ali’nin “Adaletten kat’iyyen ayrılma. Seni intikama sürükleyecek iplerin hepsini kes. Şunu bunu gammazlayanlara çarçabuk inanma” ikazının hakikatini hatırlatır.

Daha evvel darbeciler ve onlara destek verilenlerin ötesinde yüz binlerin tutuklandığı vartada, daha evvel “acırsanız acınacak hale gelirsiniz” merhametsiz mantığıyla en üst düzeyde “ağaç kökünü yesinler”den “bunlara su vermeyin”e varan acımasız tepkilerle yetinmeyen, henüz “şüpheli” - “sanık” durumundaki insanların bu kez “tek tip kıyafet”le damgalanıp mahkemelere çıkarılması gibi teklifler ortaya çıkıyor.

“Ölümü ölümle korkutarak yolumuza devam edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı’nın “Artık bunlar mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi tek tip elbiseyle çıkaralım” çıkışından sonra Adalet Bakanlığı’nın tutukluların mahkemelere “tek tip kıyafet”le çıkarma çalışmasını başlatması çarpıcı.

“TEK TİP KIYAFET” GARABETİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar