Tehevvürlü tahkirler kaybettiriyor

15 Temmuz “darbe girişimi”ni hatırlatma perdesindeki politik tahrikler, tırmanan gerginliklerle toplumu kutuplaştırıp barış zeminini bozuyor.Vakıa şu ki, referandumda “hayır” diyen halkın en az yüzde...

15 Temmuz “darbe girişimi”ni hatırlatma perdesindeki politik tahrikler, tırmanan gerginliklerle toplumu kutuplaştırıp barış zeminini bozuyor.
Vakıa şu ki, referandumda “hayır” diyen halkın en az yüzde 50’sinin “teröre destek”le ithamı gibi, adâlet için yürüyen milyonların “darbecilere destek”le suçlanması da, birlik ve bütünlük zeminini dinamitleyip tahrip ediyor. 

“Bir daha 12 Eylül’ler, 28 Şubatlar ve 15 Temmuz’ların yaşanmaması için” sıraladığı on maddelik manifestoda, 15 Temmuz’da milletimizin ortaya koyduğu millî irâdenin, toplumun bütün kesimlerinin temsil edildiği bir millî istişâre sürecine dönüştürülmesini, devlet yapılanmasında yandaşlığın değil, ehliyet ve liyâkatin esas alınmasını isteyen, “Süreç saptırılıp, suçsuz ve mâsum insanların zarar görmesi engellenmeli ve hele hele muhalefeti susturma çabasına dönüştürülmemeli” çağrısında bulunan ana muhalefet liderine hakaretler yağdırılması, öncelikle siyasetteki diyalog zeminini zedeliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar