OHAL KHK’larıyla adaletin tahribi

OHAL’in dördüncü kez uzatıldığı günde Cumhurbaşkanı’ndan sonra hükûmet sözcüsünün “KHK ile birlikte görevden almalar devam ediyor, 111 bin 240 kamu görevlisi kamudan ihraç edildi...

OHAL’in dördüncü kez uzatıldığı günde Cumhurbaşkanı’ndan sonra hükûmet sözcüsünün “KHK ile birlikte görevden almalar devam ediyor, 111 bin 240 kamu görevlisi kamudan ihraç edildi, 966 şirkete el konuldu” açıklamasıyla “kapsamlı bir mücadele devam edecek” demesi kayda değer.
Aslında hükûmet sözcüsünün, “OHAL komisyonuna ilk gün 3 bin 28 başvuru yapıldı. Toplamda 120 bin başvuru bekleniyor. Çok sayıda dosya ortada olacak” sözleri, iktidar cenâhının “konunun abartıldığı, mağduriyetlerin çok sınırlı olup binde birini dahi bulmadığı” yönündeki söylemlerin yanıltmadan ibâret olduğunu gösteriyor.

Bu hususta twitter hesâbından “Dünyada bu kadar garip bir olay yoktur. Yapılan yanlış ve amacı aşan, tüm toplumda korku ve baskı meydana getiren aşırı uygulamalar bu ülkeye, devlete, hükûmete zarar veriyor” diyen Emniyet eski İstihbarat Dairesi Başkanı Hanefi Avcı’nın darbeyle alakası olmayan birçok uygulamanın dış dünyada iktidarın “darbeyi fırsata döndürmesi ve diktatoryasını kurmak için bahane olarak kullanması senaryosu” olarak görüldüğü uyarısı önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar