“Darbe girişimi”ni araştırma raporu (2)

15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonunun 643 sayfalık raporunun Meclis’teki bütün muhalefet partileri ve hatta bazı iktidar mensuplarınca eleştirilmesi daha baştan raporun içeriğini tartışmalı hale...

15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonunun 643 sayfalık raporunun Meclis’teki bütün muhalefet partileri ve hatta bazı iktidar mensuplarınca eleştirilmesi daha baştan raporun içeriğini tartışmalı hale getirdi.
Eleştirilerin başında, sürecin kritik isimlerinin başında gelen MİT Müsteşarının çağrılıp ifâdesinin alınmaması üzerine ancak altı ay sonra komisyona gönderilen “MİT yazısı”nda “darbe girişimi”ne dair hiçbir yeni bilginin olmaması; sadece “darbe girişimi” gününe ilişkin bilinenlerle yetinilip, “darbe günü MİT mensupları üzerine düşeni yapmıştır” savunmasıyla işin geçiştirilmesi geliyor. 

Keza Genelkurmay Başkanı’nın gönderdiği metinde de istifhamların giderilmeyip “darbe girişimi” günü ve gecesinin karanlıkta bırakıldığı belirtiliyor. 

Bütün bu soruların muallakta bırakılıp cevap verilmemesi; özellikle “rapor”un yazıldığı süreçte komisyon üyelerine bilgi verilmeyip yazım faaliyetine üyelerin dahil edilmemesi; komisyon üyelerinin raporun içeriğinden bütün kamuoyuyla beraber haberdar olmaları, “rapor”u muallel durumuna düşürüyor.

NEDEN TEDBİR ALINMADI?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar