Hani “evet çıkarsa terör bitecek”ti?

Referandum öncesinde AKP iktidarının en başta gelen söylemlerinden biri “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” perdesinde dayatılan “başkanlık”la “terörün sona ereceği”...

Referandum öncesinde AKP iktidarının en başta gelen söylemlerinden biri “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” perdesinde dayatılan “başkanlık”la “terörün sona ereceği” propagandasıydı. Oysa mühürsüz pusula ve zarflarla muallel oylamada kılpayı “evet” çıktığının açıklanmasından bu yana terör tekrar tırmanıp şehit sayısı 60’ı aştı.
Vakıa şu ki, öncelikle “çözüm süreci”nde en üst düzeyde ikrar edildiği üzere güvenlik güçlerinden gelen yüzlerce “operasyon izni talebi”ne karşı terör örgütüne “İlişilmemesi!” tâlimatıyla palazlanan PKK’nın kırsaldan şehre inip “şehir yapılanması”na göz yumulmasının hesâbı sorulmadı.

Keza resmî raporlarla ve iktidar milletvekillerinin ikrarıyla, 200 bin ton patlayıcı, 80 bin uzun namlulu silâh ve roketatarın, tonlarca mühimmat-bombanın depolanıp şehirlerin cephânelik haline getirilmesinin, hendek ve barikatlarla bölgede birçok mahallin âdeta teslim alınıp “Kobanileştirilmesi”ne seyirci kalınmasının nedeni araştırılmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar