Fitne projeleri

Katar üzerinden Suud–İran eksenli kavganın menhus maksadının küresel güçlerin hedefinin egemenlik ve enerji hesapları uğruna İslâm dünyasını mezhebi tefrika fitnesine sürüklemek olduğu...

Katar üzerinden Suud–İran eksenli kavganın menhus maksadının küresel güçlerin hedefinin egemenlik ve enerji hesapları uğruna İslâm dünyasını mezhebi tefrika fitnesine sürüklemek olduğu ortada.
Plânın, Birinci Dünya Savaşı’nda Ortadoğu’yu bölüp parçalayan Sykes-Picot anlaşması tefrikasından “âlem-i İslâma suikast olan gaddarâne Sevr Muâhedesi”nin bir versiyonu olan ve 22 İslâm ülkesini mezhebî ve etnik iftiraklarla ufaltıp taksimi amaçlayan Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesi’ne (BOP), İslâm dünyası üzerindeki tefrika projelerinin bir parçası olduğu âdeta sırıtıyor.

Gerçek şu ki, uluslar arası ifsad şebekeleri güdümündeki işgalci istilâcı emperyaller, hegemonya ve çıkarları uğruna musallat ettikleri radikal silâhlı örgütlerle “hedef Müslüman ülkeler”i terör, çatışma ve iç savaşla tüketip işgal sömürülerine ortam oluşturuyor. Bütün bölgenin mezhebî ve etnik tefrika fitnesiyle iç savaşa itilmesi, bölünüp parçalanması kanlı senaryosunu sahnelemekle müdahalelerine bahaneler üretiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar