Başarısızlık karartılıyor

Son Amerika ziyaretinde Türkiye’nin beklentilerinin karşılanmaması üzerine, “Erdoğan-Trump görüşmesinin başarılı geçtiği” havasını vermek hesâbına bir dizi garabet...

Son Amerika ziyaretinde Türkiye’nin beklentilerinin karşılanmaması üzerine, “Erdoğan-Trump görüşmesinin başarılı geçtiği” havasını vermek hesâbına bir dizi garabet sergileniyor.
Bunların başında PYD/YPG’yi tanktan havan topuna varan ağır silâhlarla donatan Amerikan yönetiminin “sözkonusu silâhların PKK’nın eline düşmemesi için bazı garantiler verdiği” yanıltması geliyor.

Bir diğer yanıltma, iktidara ilişik medyada, “ABD’nin PKK’yı Sincar’dan çıkaracağı; Amerikalı yetkililerin bundan böyle ‘Türkiye’nin kaygılarını ve hassasiyetlerini nazara alacakları” propagandası.

Zira herkes biliyor ki, YPG’ye verilen silâhların geri alınıp kontrol altına alınması mümkün değil; ve silâh pazarlarına düşüp PKK’nın ve diğer örgütlerin eline geçmemesinin hiçbir garantisi yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar