“Tek kişilik sistem”

REFERANDUM YANILTMALARI - 4Referandum yanıltmalarından biri de “yeni sistem’in ekonomiyi uçuracağı ve Türkiye’de terörü sona erdireceği”nin ileri sürülmesi. AKP’nin tek başına iktidarı...

REFERANDUM YANILTMALARI - 4
Referandum yanıltmalarından biri de “yeni sistem’in ekonomiyi uçuracağı ve Türkiye’de terörü sona erdireceği”nin ileri sürülmesi. AKP’nin tek başına iktidarı kaybettiği 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası 1 Kasım seçimleri öncesinde bazı bakanların “AKP iktidar olmazsa kaos olur!” örtülü tehditlerine benzer, Cumhurbaşkanı başdanışmanlarıyla iktidar partisi sözcülerince her fırsatta “evet çıkmazsa terör tırmanır” tehdidinin savrulması.

Halbuki sözkonusu 18 maddede ülkenin temel sorunlarının başında gelen terörle mücadele ile kırılganlığa giren ekonominin iyileştirilmesine dair hiçbir düzenleme yok.

Tam tersine, ekonomistler, “evet” çıkması halinde ekonomistlerce, yargı bağımsızlığının, hukuk güvencesinin bütünüyle ortadan kalkmasıyla belirsizliğin baş göstereceği, yabancı sermayenin bütünüyle kaçacağını kaydediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar