İnsafsızca söylem ve savurmalar

REFERANDUM YANILTMALARI-1Referandum sürecinde garabetler sürüyor. Bütün manipülasyonlara rağmen, iktidara yakın anketlerde bile hâlâ “hayır”ların “evet”lerden fazla çıkması, iktidar...

REFERANDUM YANILTMALARI-1
Referandum sürecinde garabetler sürüyor. Bütün manipülasyonlara rağmen, iktidara yakın anketlerde bile hâlâ “hayır”ların “evet”lerden fazla çıkması, iktidar cânibini ve “iliştirilmiş medya”yı canhıraş demagojik çarpıtmalara sürüklüyor.

El-an vaziyet, AKP’nin ilk kez oyunun düşerek tek başına iktidardan olduğu 7 Haziran 2015 seçimleri öncesine benziyor. Cumhurbaşkanı’nın çokluğundan yakındığı “kararsız oylar”ın 1 Kasım’da AKP’ye verilen “emânet oylar” olduğu belirtiliyor.

Kısacası, “hayır” diyeceklerin “hâinlik”le suçlanmasıyla halkın yarısını ithamın toplumda ters tepmesi üzerine, kararsız oyları almak için sloganlar üzerinden bir dizi yanıltmaya başvuruluyor.

Diğer yandan, meselenin bir “parti meselesi” olarak değil, bir “sistem değişikliği” olarak gösterilmesinin, yüzde 20’ye vardığı söylenen kararsızları arttırıp “hayır”a yönelttiği kaydediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar