“Tefrika projesi”ne zemin...

Trump’la telefon görüşmesinin akabinde CIA Direktörünün Ankara’ya gelişinin ardından Erdoğan’ın açıkladığı “Rakka hedefi”nin Türkiye’yi Suriye bataklığı...

Trump’la telefon görüşmesinin akabinde CIA Direktörünün Ankara’ya gelişinin ardından Erdoğan’ın açıkladığı “Rakka hedefi”nin Türkiye’yi Suriye bataklığı tuzağına düşürme riskini iyice arttırdığı her gün daha da açığa çıkıyor.
Irak’tan ayrılma sinyallerinin yoğunlaştığı son süreçte, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’nin Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine, “bölgedeki resmî sınırların artık biranlamı kalmadığını, bağımsızlık referandumu”nun hakları olduğunu” söyleyip, “Irak’ın üniter birdevlet olarak günleri sayılı; Irak ve Suriye’yi bütün tutmak artık mümkün değil, Bağdat bunu engelleyemez” çıkışı çarpıcı. (Gazete Manifesto, 25.2.17)

Ankara’nın öncelikle Irak gibi Suriye’yi de kuzeyden “Rojova koridoru”yla resmen parçalayan “savaş oyunu”na getirilmesi, Cumhurbaşkanı’nın “Kürdistan Bölgesi hükûmetini temsilen” davet ettiği Barzani’nin iki günlük Türkiye ziyaretinde daha da netleşti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar