“Mugalâtalarla efkâr-ı umumiye iğfal”

Referandum sürecindeki çarpıtmalardan biri de “Başkanlık olmazsa terör artar, ekonomi krize girer, ülke bölünür ve batar” söylemiyle kargaşa ve kaos korkusunun pompalanması.Başbakan Yardımcısı ve...

Referandum sürecindeki çarpıtmalardan biri de “Başkanlık olmazsa terör artar, ekonomi krize girer, ülke bölünür ve batar” söylemiyle kargaşa ve kaos korkusunun pompalanması.
Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsünün, saldırıların ancak ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı içeren anayasa değişikliği teklifine referandumda ‘evet’ çıkması halinde kesileceği” anlamına gelen çıkışı bunun son örneği. (AA, 24.1.17)

Özellikle “Bundan sonra da suikastlar, canlı bombalar, vesâireler devam edebilir” ihbarıyla “terör örgütleri, yakın stratejik işbirliği içerisindeki güçlerle, ağababalarıyla birlikte Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlar” diyerek, terör örgütlerinin “başkanlığı istemediği” açıklamasıyla, “Aman şu referandumda ‘evet’ çıkmasın’ diye terör örgütlerini de kullanarak Türkiye’de bir korku atmosferi oluşturabilirler, halkı canından bezdirecek bir noktaya getirebilirler; ancak referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler, motivasyonlarını da kaybederler” ifadeleriyle, “hayır” diyecek vatandaşlar “terörü destekleyecekleri” çarpıcı imâsıyla peşinen töhmet altında bırakılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar