Terörün kaynağı araştırılmalı...

39 kişinin can verdiği gece kulübü saldırısını üstlenen IŞİD’in son bir buçuk yılda 1750’ye yakın insanın katledildiği ve 8 bin kişinin yaralandığı terör...

39 kişinin can verdiği gece kulübü saldırısını üstlenen IŞİD’in son bir buçuk yılda 1750’ye yakın insanın katledildiği ve 8 bin kişinin yaralandığı terör saldırılarında büyük payı olması, bir kez daha terörün iç ve dış kaynaklarını tartıştırıyor.
El Kaide türevi örgütlerin türediği zemini, İslâm tarihindeki “Hâricilik vakıası”nı ve emperyal ecnebilerin İslâm dünyasını mezhebi çatışmalara sürüklemede istimal ettikleri “cihadî- Selefî akımları” söz konusu ediyor.

Bu açıdan yeniden “laik – antilaik” ve “Alevîlik – Sünnîlik” fitnesinin alevlendirilmesi çarpıcı.

Görünen o ki, İslâm coğrafyasında tahriklerle gerilimi tetikleyecek, Müslümanları “cepheleştirecek”, Kur’ân’da esas alınması emredilen “meşveret ve şura” anlamındaki demokratikleşme çabalarını zehirleyip akamete uğratacak tuzaklar kuruluyor.

Asıl amacın, Suriye ve Irak’ta olduğu gibi bölge ülkelerini çökertmek, ardından da azdırılan terör ve iç çatışmalarla küresel güçlerin müdâhalesine “gerekçeler” oluşturmak olduğu her haliyle sırıtıyor.

TERÖRÜN MAKSADI…

Hedefin, İslâm âlemindeki demokrasi ve özgürlük arayışları sulandırılarak, “kullanma miâdı dolmuş” işbirlikçi diktatörler tasfiye edilip, iç darbe, karışıklık ve iktidar çatışmalarıyla yerlerine “yeni yerel işbirlikçi maşaları” getirmek olduğu “Arap baharı”nda oynanan oyunla bir defa daha açığa çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar