Ankara, ateşkes ve barış sürecine odaklanmalı

Altı yıldır 600 bin insanın katledildiği, on milyonun göçe zorlanıp perişan edildiği Suriye harap olduktan sonra da olsa “ateşkes anlaşması” sürecinin korunması fevkalâde önemli.Ne var ki, tam da...

Altı yıldır 600 bin insanın katledildiği, on milyonun göçe zorlanıp perişan edildiği Suriye harap olduktan sonra da olsa “ateşkes anlaşması” sürecinin korunması fevkalâde önemli.
Ne var ki, tam da Astana toplantısı öncesi Suriye genelinde ateşkes ve barışla çözüm inisiyatifinin ortaya çıktığı vetirede, Dışişleri yetkililerinin Astana’da Suriye yönetimiyle görüşeceği belirtilirken, Ankara’dan hâlâ Suriye yönetimini dışlayan nakzedici sert söylemler sıkıntıya sebebiyet veriyor.

Zira Türkiye, Rusya ve İran’ın imza attığı “Moskova mutâbakatı”nın ilk maddesinde, “İran, Rusya ve Türkiye, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin egemenliğini, bağımsızlığını, birliğini ve toprak bütünlüğünü tamamen destekliyoruz” ibâresiyle Şam’la diyalog ve işbirliği peşinen deklâre edilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar