Katliama neden sebebiyet verildi?

Şehit cenâzelerinin geldiği vartada her fırsatta “kamu düzeni”nden dem vuran Başbakan’ın Amerika’daki “terörün beli kırılmıştır” demecinden birkaç gün sonra Ankara’nın...

Şehit cenâzelerinin geldiği vartada her fırsatta “kamu düzeni”nden dem vuran Başbakan’ın Amerika’daki “terörün beli kırılmıştır” demecinden birkaç gün sonra Ankara’nın göbeğinde Türkiye tarihinin en büyük katliamı fevkalâde düşündürücü.
100’e yakın vatandaşın katledildiği, 65’i yoğun bakımda olmak yüzlerce kişinin yaralandığı patlamalara karşı, güvenlik zaafiyetine dair yoğun eleştirilerle “istifa edip etmeyeceği sorulan” İçişleri Bakanı’nın, “Herhangi bir güvenlik zâfiyeti yoktur” garabetini sergilemesi, bürokrat kökenli Adalet Bakanı’nın “gülümseme” sorumsuzluğu, “skandal bu kadar olur” dedirtiyor.

Ülkenin güvenliğinden sorumlu Bakan’ın, “Güvenlik güçleri zemin ve mekân araştırması yapmışlardır” cevabı, terör saldırılarına karşı yetersizlik, sığlık ve ufuksuzluğu açığa çıkarıyor. Görünen o ki, Bakan, miting alanının dışında kalan Ankara’nın orta yerinde, tren istasyonunun önündeki meydanda yüzlerce kişinin toplandığı alanda silâh, bomba ve patlayıcı araştırmasını “görev ve sorumluluk” alanı olarak görmüyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar