Suriye’ye müdahale “işbirliği” (2)

Türkiye’nin Suriye’ye müdahaleye teşne ve hatta hahişkâr hali her haliyle açığa çıkıyor.Bu durum, Washington’da Amerikan Dışişleri Bakanı Kerry ve Pentagon yetkilileriyle görüşen Suriye...

Türkiye’nin Suriye’ye müdahaleye teşne ve hatta hahişkâr hali her haliyle açığa çıkıyor.
Bu durum, Washington’da Amerikan Dışişleri Bakanı Kerry ve Pentagon yetkilileriyle görüşen Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı, Türkiye’nin Suudî Arabistan’la kuzey ve güney cephelerden ülkedeki silâhlı örgütlere eşzamanlı artan silâh desteğiyle, artık hedefin “tampon/güvenli bölgeler” oluşturup Şam’ı kuşatma olduğu açıklamasıyla “plân” âdete ikrar edildi.

Keza dünya medyasında Türkiye’nin ve Körfez’deki zengin işadamlarının desteğiyle gücünü artırdığı, İdlib operasyonu için El Kaide bağlantılı “fetih ordusu” koalisyonunun Nusra cephesi ile birlikte en önemli ortaklarından Ahrar’uş Şam’ı besleyip büyüttüğüne dair haberler çıktı.

“SİLÂHLI GRUPLAR”A SİLÂH DESTEĞİ!

Nitekim Türkiye’nin Suudilerle Suriye’ye karşı savaşan silâhlı gruplara mali ve lojistik desteği kapsayan “ittifak” kurup ABD nezdinde bir “uyumlu strateji” aradığı resmen doğrulanıyor. (AP)

Yine Reuters ajansı, 21 Mayıs tarihli haberinde, “MİT’in silâh - mühimmat yüklü TIR’ların Suriye’de radikallerin kontrolündeki bölgelere taşıdığı” iddiaları tekrarlanırken, “MİT çalışanlarının eşlik ettiği kamyonlarda roket parçaları ve yarı işlenmiş havan toplarının Suriye’ye taşındığı” belirtiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar