Tırlarda saklanan sırlar

Cenevre 2 toplantısından bir hafta önce, Suriye'de uluslararası çözümden kimsenin pek umudu yok. İran ve Rusya, kanlı Esad rejiminin kaya gibi arkasında. ABD, sözde muhalefeti destekliyor, özde o dönem ABD'nin Suriye...

Cenevre 2 toplantısından bir hafta önce, Suriye'de uluslararası çözümden kimsenin pek umudu yok. İran ve Rusya, kanlı Esad rejiminin kaya gibi arkasında. ABD, sözde muhalefeti destekliyor, özde o dönem ABD'nin Suriye politikasının mimarlarından olan Frederic Hof'un sonradan diyeceği gibi rejimle muhalifler arasında “yesinler birbirlerini” politikası izliyor.
Türkiye'de iç siyasetin gündemi ise yine yoğun bu dönemde. "Cemaat", AK Parti'nin İran ajanları tarafından ele geçirildiği, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın İran için çalıştığı propagandasını yapıyor.

Ve 2 MİT tırı, devlet hiyerarşisini yerle bir edilecek şekilde durduruluyor. Cenevre 2 toplantısında, Esad heyeti, Türk gazetelerin manşetlerini Türkiye heyetine karşı kullanıyor. Muhalefeti sürece dahil etmek için bastıran Türkiye'yi el-Kaide'ye destek vermekle suçluyor. Kendilerinin oluşturdukları canavarın günahını Türkiye'ye atmaya çalışıyor.

Peki kim İran istihbaratının, dış politikasının ajandasına hizmet ediyor? İşte bunlar hep, tırlarda saklanan sırlar...

2014 yerel seçimlerinden bir hafta öncesi, tüm seçim kampanyası sürecinde konuşulan şey belediye projeleri değil, malum “tapeler” olmuş. Muhalefet bu tapelerin kaynağı ile ilgilenmemiş, yasal olup olmadığı sorusunu da sormamış, tüm seçim kampanyasını tapelerden edindiği bilgiler üzerine inşa etmiş. Ancak şehir şehir gezen, günde üç miting sonucu artık sesi kısılan, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın seçimlere büyük bir oy avantajı ile girdiği de, seçime son kalan günlerde ayyuka çıkmış.

Fakat CHP'den ilginç açıklamalar, nereden bu özgüven sorusunun sorulmasına da sebebiyet veriyordu bugünlerde. 19 Mart'ta Samanyolu Haber TV'ye konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu enteresan açıklamalar yapmış ve Türkiye'nin Suriye'ye askerî harekât düzenleme ihtimalinden söz ederek 'Bazı duyumlarım var' demişti. Dönemin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 22 Mart'ta siyasetin bu hafta yeni gelişmelere gebe olduğunu belirterek, “Erdoğan, 30 Mart’ta o koltuğunda oturamayacak. Onun artık diktatörlüğü yıkılmış olacak. Bu hafta yeni gelişmeler olacak. Erdoğan’ın korktuğu başına gelecek. Belki de 30 Mart’ı bile göremeden siyasetten çekilebilir” diyecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musul sonrası DEAŞ 13 Temmuz 2017 | 1.392 Okunma Kıbrıs sorunu neden çözülmedi? 11 Temmuz 2017 | 351 Okunma G-20'ye dair notlar 10 Temmuz 2017 | 418 Okunma Mülteciler üzerinden bir provokasyon girişimi 06 Temmuz 2017 | 1.539 Okunma Bir tuhaf Körfez politikası 04 Temmuz 2017 | 385 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar