Irak Şam Baas Devleti

Yeni görevi, kimliği ve ideolojisi ile ismi de değişecekti. Hacı Bekir ismini alacak, dış görünüşünü değiştirecekti. Baas subayı iken ihmal etmediği tıraşların sonu gelecek, sakallarını...

Yeni görevi, kimliği ve ideolojisi ile ismi de değişecekti. Hacı Bekir ismini alacak, dış görünüşünü değiştirecekti. Baas subayı iken ihmal etmediği tıraşların sonu gelecek, sakallarını uzatacaktı. “Gölgelerin efendisi” lakabı olacaktı.
Hakkında çok fazla haber yapılmadı, ismi bilinmedi. Fakat tüm dünyanın gündemine bir an düşen IŞİD'in en kilit ve önemli isimlerinden biriydi.
2014 yılının Ocak ayında, Suriyeli muhalifler tarafından öldürülen Hacı Bekir, arkasında bir “devletin” kuruluş stratejisini içeren bir dizi belge bırakacaktı.
Der Spiegel'in geçtiğimiz hafta yayınladığı bu belgeler, bugüne kadar IŞİD hakkında çıkmış en bilgilendirici ve somut detayları içeren metin olma işlevi görüyor.
Belgelerin tarihi 2012 yılında başlıyor. Henüz IŞİD diye bir örgütün ismini duyanların sayısı bir elin parmaklarını geçmezken. Hacı Bekir, IŞİD'in Suriye'de alan kazanmasına yönelik bir strateji geliştiriyor. Suriye'de kazanılan mevzi bir hat olarak kullanılacak ve günün sonunda Irak işgal edilecekti.
Peki nasıl?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musul sonrası DEAŞ 13 Temmuz 2017 | 1.392 Okunma Kıbrıs sorunu neden çözülmedi? 11 Temmuz 2017 | 351 Okunma G-20'ye dair notlar 10 Temmuz 2017 | 418 Okunma Mülteciler üzerinden bir provokasyon girişimi 06 Temmuz 2017 | 1.539 Okunma Bir tuhaf Körfez politikası 04 Temmuz 2017 | 385 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar